Prøvde en dag en oppskrift jeg hadde liggende fra Arts of Taste på banankake med sjokoladebiter. Kaka ble veldig saftig, med store biter av sjokolade. Litt spesielt med kaka var at bananene ikke skal moses, men bare skjæres i skiver.
Ingredienser
75 g smeltet smør
3 egg
250 g sukker
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 bananer
250 g hakket mørk sjokolade
1 dl fruktyoghurt
Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl smør. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen det tørre, banan i skiver og hakket sjokolade.
Vend det inn i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og yoghurt.
Fyll røren i godt smurt og melet brødform der bunnen er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC, ca 1 time.
La kaken avkjøles litt før den tas ut av formen. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar