Denne kaka minner litt om ostekake på utseendet, men er mye enklere å lage. Midterste laget er bringebærfromasj, som kun består av kremfløte og bringebærgele - enkelt og godt!
Bunn
1 pk Bixit kjeks
100 smør
Fromasj
1 kremfløte
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann
Topp
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann
Knus kjeksene. Jeg pleier ha de i en dobbel brødpose og rulle over med kjevle til de er knust. Smelt smøret og ha i de knuste kjeksene. Trykkes ut i en kakering på et fat, uten bunn i kakeringen. Pleier kle innsiden av kakeringen med overhead-ark, så er kaka lettere å få hel og pen langs kanten når forma er fjernet.
Kok en pakke gele, og la den avkjøle til den er romtemperert. Pisk en fløte til krem og bland i geleen. Helles over kjeksbunnen. Avkjøles til den er stiv.
Kok en pakke gele til toppen, og la den avkjøle til romtemperatur. Helles over fromasjen. Settes kjølig til den har stivnet.
Ta av kakeringen. Overhead-arkene sitter da igjen langs kanten på kaka. Dra disse arkene forsiktig av, og du ser du får rette og skarpe kanter på fromasjen og geleen. Kaka pyntes med litt bær hvis ønskelig, og så er den klar til å spises. Kan gjerne lages en dag i forveien den skal serveres.
En fløte er det en liter eller ett beger?
SvarSlettDet er en slik liten på 3 dl:-)
SvarSlett