søndag 21. april 2013

Myk marengskake

                                
Dette er en marengskake som kan minne om Pavlova utseendemessig, men som etter min smak er mye bedre. Den er sprø ytterst, med en myk marengs inni som smelter i munnen. Oppskriften er beregnet til å passe 24 cm springform.

Oppskriften har jeg fått av min mamma, som igjen fikk den i en konfirmasjon til et tantebarn i Elnesvågen for mange år siden. Den ble der servert med kun grønne druer, og det skal ha vært veldig godt!

4 eggehviter
2,5 dl sukker

1 kremfløte, pisket til krem
1 pk vaniljekrem
valgfri frukt/bær

Egg og sukker piskes til marengs. Stekes i bakepapirkledd springform ved 150 grader i 40-45 minutter.
Avkjøles i forma. Når den er helt avkjølt løftes marengsen forsiktig over på et fat.

Kaka gjøres helt ferdig like før servering. Ha over pisket krem, vaniljekrem og valgfri frukt eller bær. Bør serveres rett etter at kremen og frukt/bær er lagt på.

Marengsen på bildet er laget i springform på 28 cm. Jeg brukte da 6 eggehviter og 3,75 dl sukker 


2 kommentarer:

  1. Heeeeeeeeei :) Nydelig blogg du har! Legger meg til som følger her hvis det er greit? Gleder meg til å se mere her inne :)

    Klem, Anne <3

    SvarSlett
  2. Takker, bare å bli følger:-)

    SvarSlett