Kvikk Lunsj hører påsken til, og den kan fint brukes på kaker. Her er det en vaniljekake som er pyntet til påske. Vaniljekaka er delt i tre lag, og mellom lagene er det Freia Dronning sjokoladekrem og friske jordbær. Kaka er også dekket med et lag av sjokoladekremen over og rundt, før Kvikk Lunsj-stripene ble satt på. På toppen er det mini-smarties og noen ferdigkjøpte sjokoladekyllinger og sjokoladeegg.
Nedenfor er oppskriften på vaniljekaka jeg ofte lager. Den kan fylles og pyntes med mye forskjellig, men her ble det Dronning-krem, jordbær og Kvikk Lunsj. Har aldri sett denne kremen i butikken tidligere, så regner med det er noe nytt som har kommet. Veldig lettvint å bruke den, siden den er klar til bruk med en gang.
Denne oppskriften gir to kaker i 20 cm form, og jeg brukte her bare en av kakene. Vaniljekaken egner seg godt for nedfrysing (bare kakebunnen uten fyll).
225 g smør
600 g sukker
7 egg
4 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
250 g rømme
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i 2 former på 20 cm ved 165 grader i en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar