fredag 17. august 2012

Sprø sjokoladepai med daim-mousse


Her kommer oppskriften på en sprø sjokoladepai med daim-mousse. Dette paiskallet pleier jeg vanligvis å fylle med vaniljekrem og frukt, men nå ville jeg forsøke noe annet. Prøvde derfor å fylle det med mousse, og godt ble det. Paiskallet kan fint lages dagen i forveien, men bør fylles samme dag som det skal spises.

Til selve "paiskallet" trengs:

150g marg
4,5 dl havregryn
0,75 dl sukker
4 ss Nesquick
 
Alt dette smuldres sammen for hånd. Trykk massen ut i en paiform med løs bunn, eventuelt en springform. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca 10-12 minutter. Den er ferdig stekt når den bobler i hele overflaten. Så fort den tas ut av ovnen, må den formes til et paiskall. Bruk baksiden på en spiseskje, og trykk massen opp etter kantene på paiforma. La den avkjøles og stivne i forma til den er litt lunken. Flytt den så forsiktig over på et fat. Dette må gjøres før den blir helt kald, ellers vil den sette seg helt fast i forma.

Når paiskallet er helt avkjølt, kan det fylles. Jeg lagde her en porsjon sjokolademousse med daimkuler (pose fra Freia). Litt ekstra daimstrøssel på toppen og litt bær passet godt til.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar