tirsdag 3. juli 2012

Osteiskake med sitron

Her er oppskrift på en frisk og god osteiskake som inneholder sitronsaft. Oppskriften er til rund form på ca 24 cm.

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
400 g Philadelphia eller Kremost Naturell
4 dl fløte
saften av 1 sitron
ca 100 g Bixit eller Digestive kjeks.

Start med å finknuse kjeksen, og dryss kjekssmulene i bunnen av en rund form.

Pisk eggehvitene stive.

Pisk sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, ost og fløte til det får en tykk og kremet konsistens. Bland i sitronsaft. Vend forsiktig inn eggehviten. Helles ov kjekssmulene, og settes i fryseren til du ønsker å servere den.

Bør tas opp av fryseren ca en halvtime før servering.

Et lurt tips for å få kaka pen ut av forma, er å ha sånne overhead-ark av stiv plast på innsiden av formen før du heller i isblandingen. Da får du løsnet ringen lett, og når du drar av plasten, får du helt rette og jevne kanter uten bruk av kniv og andre redskaper.

1 kommentar: