mandag 9. juli 2012

Dronning Maud dessert


Dronning Maud dessert er en dessert laget av eggedosis, krem og sjokolade. Den er enkel å lage, og kan med fordel lages en dag før servering.
1 plate kokesjokolade
5 pl gelatin
1/2 dl kokende vann
5 egg
5 ss sukker
6 dl fløte
- Riv sjokoladen, eller hakk den i en blender.
- Pisk eggedosis av egg og sukker
- Pisk fløten til krem.
- Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
- Gelatinen bløtes deretter i 1/2 dl kokende vann
- Bland sammen eggedosis, krem og gelatin, og legg dette lagvis i en bolle med litt revet sjokolade mellom hvert lag
- Sett desserten i kjøleskapet i etpar timer, eller gjerne natten over.

Serveres som den er, men smaker også godt med en bærsaus eller en fruktsalat inntil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar