Ostekake passer til både hverdag og fest. Deler her oppskrift på en veldig hyppig laget variant. Pleier lage den i støpt aluminiumsform istedet for i springform, se bilde lenger ned på siden i annet innlegg om ostekaker. Fremgangsmåten blir da motsatt med et enda finere resultat. Ikke bare blir det finere å lage den sånn, men det er faktisk enklere også. Her kan alle typer støpte former brukes, både hjerter blomster og andre figurer egner seg godt.
Oppskrift på frisk ostekake, laget opp-ned i støpt form.
Gelelokk:
1 pk bringebærgele kokes på 2,5 dl vann og helles i forma. Stivnes i kjøleskap.
Fyll:
3 dl kremfløte
5 ss melis
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
1 Philadelphia naturell
1 pk valgfri gele, sitrongele anbefales
2,5 dl vann
Kok opp vann og ha i gelepulver. Avkjøles til kaldt, men ikke stivne. Stivpisk kremfløten med melis og vaniljesukker. Bland sammen ost og rømme til en jevn masse. Bland til slutt gele, krem og ostemassen sammen og hell over den avkjølte geleen. Settes i kjøleskap til den har stivnet.
Kjeksbunn:
1 pk Bixit kjeks
100 g margarin
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klapp kjeksmassen forsiktig over den stivnede ostemassen. Settes igjen til avkjøling til kjeksmassen er kald og stivnet.
Når kaka er ferdig avkjølt, er det på tide å få den ut av forma. Dypp da forma i ca 5sekunder i glovarmt vann, legg et kakefat over forma og snu rundt. Kaka sklir da fint ut på fatet som regel ved første forsøk, hvis ikke er det bare å gjenta dyppingen.
Litt sitronmelisse og frisk frukt (her bringebær) som dekor gjør kaka mer fristende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar