Her har jeg tatt
utgangspunkt i "pinnsvinkaka" jeg lagde tidligere, men gjort den om
til krokankake. Eneste forskjellen er at den er dekket med krokan i stedet for
kokos.
Sukkerbrød
6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss
potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts
bakepulver
Egg og sukker piskes
til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn
med kjøkkenmaskina. Helles i springform 24 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen
ved 160 grader i ca 45 minutter. Avkjøles.
Krem
400 g smør
400 g melis
0,5 dl Piano
vaniljekrem
Pisk smør og melis
til luftig smørkrem. Bland i vaniljekremen. Del sukkerbrødet i to lag, og ha
halvparten av kremen inni og resten til å dekke kaka. Sukkerbrødet kan godt
dynkes med litt melk.
Krokan
75 g smør
160 g mandler
320 g sukker
Smelt smøret, og ha i
hakkede mandler og sukker. Smelt dette sammen under stadig omrøring, til det
brunes til krokan. Avkjøl det på et bakepapir, og knus det før det has på kaka.
Pleier legge det i en brødpose og slå på med ei kjevle. Trykk krokanen litt fast i kremen, så den
fester seg godt. Kaka kan godt lages dagen før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar