Her kommer oppskrift på en kake som er både søt og salt, med Ritzkjeks og Smash.
Kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
Fyll og pynt:
5 dl Piano vaniljekrem
3 dl kremfløte (piskes til krem)
Smash (jeg brukte en stor pose)
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Finknus Ritzkjeksene og vend de inn i marengsen. Fordeles i to 26 cm runde former med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøles i forma.
Smelt smøret i en kjele, og ha i kokesjokolade. La sjokoladen smelte på svak varme sammen med smøret. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri. Avkjøles til den tykner, og fordeles på toppen av begge kakebunnene. Settes kjølig. Kan gjerne pakkes i plast og oppbevares i kjøleskap til neste dag.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over halvparten av vaniljekremen og halvparten av den ferdigpiskede kremen. Legg på ønske mengde Smash. Legg på den andre kakebunnen, resten av vaniljekremen og kremen, og pynt med Smash.
Oppskriften er hentet fra detsøteliv, men kaka på bildet er hjemmebakt :-) Har valgt å ha både vaniljekrem og krem på hvert lag i forhold til det som står i originaloppskriften. Og mye mer Smash...
Hei! Kan man smøre denne opp med krem og så trekke den i marsipan? Eller blir det sånn at noe "smelter" inni da og det bare blir gris? Hvor lenge vil den i såfall holde seg?
SvarSlettDu kan jo prøve, bør gå hvis du serverer straks... Men Smash'en inni blir myk. Og marsipan i tillegg blir nok altfor søtt😉
SvarSlettDu kan jo prøve, bør gå hvis du serverer straks... Men Smash'en inni blir myk. Og marsipan i tillegg blir nok altfor søtt😉
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlett