Gulrotkake
3,5 dl sukker
4 egg
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1 3/4 dl nøytral olje
5 dl revet gulrot
3,5 dl sukker
4 egg
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1 3/4 dl nøytral olje
5 dl revet gulrot
Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland deretter resten av ingrediensene i eggedosisen. Ha deigen i bakepapirkledd lita langpanne. Stekes i ca 35 minutter på 180 grader. Sjekk med kakenål om den er ferdig.
Philadelphia-frosting
120 g smør
10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g Philadelphiaost
Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Tilsett mer melis hvis konsistensen er løs. Smøres utover den avkjølte kaka. Har brukt en dekorplate for å lage mønsteret i kremen. Her kan også brukes for eksempel en gaffel.
Philadelphia-frosting
120 g smør
10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g Philadelphiaost
Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Tilsett mer melis hvis konsistensen er løs. Smøres utover den avkjølte kaka. Har brukt en dekorplate for å lage mønsteret i kremen. Her kan også brukes for eksempel en gaffel.
Kaka oppbevares kjølig, da er den holdbar i flere dager. Den er også fin å fryse med glasur på. Har pyntet den med små primulablomster som jeg hadde laget ved en annen anledning. De tørkes, og kan lagres lenge for senere bruk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar