Her legger jeg ut oppskriften på firkanta napoleonskake. Oppskriften er egentlig den samme som den jeg har brukt til de runde kakene, den er bare doblet.
6 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
6 dl kremfløte
1 liter vaniljekrem (pleier å bruke Piano ferdig vaniljekrem til denne kaka)
romessens
15 pl gelatin
0,5 dl vann (til koking)
2 eggehviter
ca 1 pk melis
Bunn og topp:
Legg 3 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. La de overlappe hverandre litt, slik at de fester seg sammen. Kjevles ut til dobbel størrelse, og prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter.
Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en kakeform uten bunn oppå, så får jeg en nøyaktig bunn/topp som passer i forma til etterpå.
Gjenta det samme med de siste 3 butterdeigsplatene.
Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i papir i romtemperatur.
Fyll:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker 15-20 dråper romessens.
Legg en kakebunn på et fat, sett kakeforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Inn i kjøleskapet mens du lager glasur.
Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg ca 20-25 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.
Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og den er klar til servering.
Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.
Denne oppskriften passer til en rund form på 24 cm om du halverer mengdene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar