Her kommer en fruktosefri variant av skumkake. Den blir mye luftigere på konsistensen enn om man bruker vanlig sukker, og også mindre søt.
6 eggehviter
1,5 dl druesukker
1,5 dl Splenda
vaniljedråper tilsvarende 2 ts vaniljesukker
1,5 dl kokende vann
9 plater gelatin
revet kokos
Legg gelatinplatene i bløt. Pisk eggehvitene stive, og tilsett litt og litt av det kunstige sukkeret. Løs opp gelatin i det kokende vannet, og hell det i den stivpiskede eggemassen i en tynn stråle. Pisk deretter videre i 5 minutter.
Sett en kakering uten bunn på et fat, og dryss litt revet kokos på fatet, så kaka ikke fester seg så fast. Hell blandingen i forma. Settes i kjøleskapet. Skjær kaka løs fra kakeringen når den har stivnet helt.
Glasur
100 g sukkerfri kokesjokolade
60 g delfiafett
2 eggeplommer
revet kokos
Smelt sjokolade og fett sammen, og avkjøl litt. Rør inn en og en eggeplomme, og dekk kaka med sjokoladeglasuren. Dryss over revet kokos som pynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar