tirsdag 16. juli 2013

Dåpskake

Her har jeg laget dåpskake til en søt liten gutt med navnet Vetle. Denne gangen ble det et hjerte med baby oppå. Størrelsen på kaka tilsvarer en vanlig rund kake.
Nedenfor følger fremgangsmåte og oppskrift på kaka, som er sukkerbrød med vaniljekrem/bringebær/krem, trukket i MMF.
 
Du trenger:
- sukkerbrød
- 1/2 liter vaniljekrem
- 9 dl fløte, pisket til krem (søtet med litt melis)
- bringebærsyltetøy
- 1 porsjon marsmallowsfondant, eller annet ønskelig trekk
- spiselig lim og perler
- dåpsbarn laget i sukkerpasta
Sukkerbrød til hjerteform:
 6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i hjerteform, sprayet med formfett og drysset med hvetemel.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter.
Jeg foretrekker å fryse ned sukkerbrødet før det skal brukes, det blir mindre "smulete" da når det deles. Det blir ikke tørrere av en natt i fryseren.
Sukkerbrødet hvelves ut på fat, slik at bunnen vender opp når det brukes. 
Deles i tre lag, og fylles med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og kremfløte mellom lagene. 
Hele kaka dekkes med kremfløte. 
Kjevle ut en porsjon marsmallowsfondant (lyseblå), og legg over kaka. 
Bruk hendene og stryk fondanten jevn over kaka, trykk den godt inntil nederst langs kanten.
Renskjær kantene med et pizzahjul. 
Fest på en pyntekant nederst hvis ønskelig. Jeg fester med spiselig lim. 
Bruk en lang linjal og trykk forsiktig ned et rutemønster på toppen av kaka. 
Lag en liten grop i hvert "kryss" hvis du ønsker å pynte med spiselige perler. Forsiktig, det er lett å stikke hull i kaka. 
Legg på dåpsbarnet, tall og bokstaver, og deretter en perle i hvert "kryss" som ikke er dekket over av annen pynt.
Babyen er laget av hudfarget sukkerpasta (se her), og "kledd" i dåpskjole. Kjolen er laget ved å kjevle ut hvit sukkerpasta, forme den forsiktig rundt babyen øverst, og la resten henge ned som et skjørt. Sløyfe er limt på med spiselig lim.

11 kommentarer:

  1. Hei.

    For en nydelig kake. Hvor lenge holder den seg i kjøleskap?

    Mvh Linn

    SvarSlett
    Svar
    1. Den holder seg fint etpar dager. Jeg lager den alltid en dag før servering, så får den stå å trekke seg saftig.

      Slett
  2. Hei. Jeg er ny i kakebake verden men har planer om å lage en kake til min sønns dåp. Har kjøpt inn ferdig fondant som jeg skal stikke ut bokstaver og stjerner til pynt. Det jeg lurer på er : jeg har forstått at jeg kan lage pynteb på forhånd og tørke det? Men blir dette hardt og ikke godt å spise da? Hvis jeg lager held kaken dagen før servering og setter den kaldt i pappeske , blir den da bløt og klissete? Takk om du tar deg tid til å svare :)

    SvarSlett
  3. Det du skriver stemmer. Pynten blir hard når du tørker den, og derfor ikke så god å spise. Er det bare bokstaver og stjerner som skal stikkes ut, er jo det ganske raskt å gjøre, så ville gjort det samtidig som kaka lages. Da er også for eksempel stjernene bøyelige om du skal ha de helt ut mot kanten på kaka.
    Og angående oppbevaring av kaka, så er pappeske i kjøleskapet det beste alternativet, da unngår du svett fondant. Hvis du derimot setter på kakedeksel av plast, vil fondanten svette og bli veldig klissete.

    SvarSlett
  4. Hei! Kan man bruke denne oppskriften i rund form? Eventuelt hvor stor?

    SvarSlett
  5. Den oppskriften gir et fint og høyt sukkerbrød i rund form, 24 cm.

    SvarSlett
  6. Hei, Hiver meg på denne (litt sent antakelig, men håper på svar liekvel) Hvordan fryser man en kake med fondant på, slik at den ikke blir svett når den tiner?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tja, det har jeg aldri prøvd, så vet ikke.

      Slett
    2. Tja, det har jeg aldri prøvd, så vet ikke.

      Slett
    3. Takk for svar :-)

      Slett