onsdag 12. juni 2013

Ritz-kake



Ritz-kake gir smaker av salt, søtt, syrlig og friskt på en gang. Salte kjeks i marengsbunnen, som er både sprø og seig på en gang, toppet med søt krem og noen friske bær.

3 eggehviter
2,5 dl sukker
30 stk Ritz-kjeks

3 dl kremfløte
Visp eggehvitene stive. Tilsett deretter sukkeret litt og litt, og visp til stiv marengs. Knus kjeksene, og vend de inn i marengsen. Stekes i springform 26 cm i ca 30 minutter på 175 grader.

Kremfløten piskes til krem søtet med litt melis.

Bre kremen over den avkjølte kakebunnen, og ha på valgfri frukt.

Bunnen kan gjerne lages 1-2 dager på forhånd, og oppbevares i romtemperatur tildekket med plast. Krem og frukt has på like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar