onsdag 2. januar 2013

Ostekake fra "The Hummingbird Bakery"

 
The Hummingbird Bakery er Englands svar på det amerikanske Magnolia Bakery. Har kjøpt kakeboken deres, og der var mye godt som må prøves. Startet med denne ostekaken, som er en stekt ostekake på browniebunn med bringebærkrem.
 
Brownie
200 g grovkakket, mørk sjokolade
200 g usaltet smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel
 
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland melis og smør i en kjøkkenmaskein til det er godt blandet, og tilsett ett egg om gangen. Bland gradvis inn melet, og tilsett til slutt sjokoladeblandingen. Helles over i lita langpanne (ca 33x23 cm), og glattes jevnt utover.
 
Ostekake
400 g kremost
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
 
Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til en jevn masse. Tilsett ett egg om gangen. Du kan øke hastigheten litt på slutten for å få blandingen litt lettere og luftigere, men vær forsiktig så ikke osten skiller seg. Bre fyllet jevnt over browniemassen.
Stekes i 30-40 minutter, midt i ovnen ved 170 grader. Ostekaken skal være fast å ta på, og svakt gylden i kantene. Avkjøl helt. Dekk til med plast, og la den helst stå i kjøleskapet over natten.
 
Krem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g friske bringebær
 
Alt vispes i en kjøkkenmaskin til det er fast, men ikke stivt. Smøres over den avkjølte kaka, og den er klar til servering. Pynt gjerne med noen ekstra bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar