Legger igjen ut oppskriften på vaniljekake, som du også finner her. Denne oppskriften gir to kaker i 20 cm form, og jeg brukte her bare en av kakene. Vaniljekaken egner seg godt for nedfrysing (bare kakebunnen uten fyll).
225 g smør
600 g sukker
7 egg
4 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
250 g rømme
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i 2 former på 20 cm ved 165 grader i en time.
Til denne kaka lagde jeg smilkrem, som er laget av kremfløte og smil-sjokolade.
Smilkrem:
6 dl kremfløte
4 ruller Smil-sjokolade
Varm opp fløten til den nærmer seg kokepunktet (må ikke koke). Ha i sjokoladen, og rør til alt er smeltet. Settes i kjøleskapet noen timer, eller natten over.
Pisk den avkjølte sjokoladefløten til krem, og den er klar til bruk.
Dette fylte jeg vaniljekaken med:
1 pk vaniljemousse fra Dr Oetker (pulveret mikses med 2,5 dl lettmelk)
2-3 dl ferdig vaniljekrem
friske jordbær
Del vaniljekaken i tre lag. Sett kakeringen rundt kakebunnen som støtte til fyllet. Ha litt vaniljekrem på bunnen, legg over oppskjærte jordbær, og deretter halvparten av vaniljemoussen. Legg på et nytt lag med vaniljekake, og gjenta fyllet. Lag tre legges over som "lokk". Sett kaka kjølig i ca en time, til moussen får stivnet skikkelig. I mellomtiden pisker du opp kremen som har stått til avkjøling i kjøleskapet natten over.
Løft bort kakeringen, og skjær bort overflødig fyll som har lagt seg rundt kaka. Dekk kaka med et lag smilkrem, og ha resten av kremen i en sprøytepose. Så er det bare å sprøyte på etter eget ønske. Jeg brukte her tip 2D fra Wilton og lagde mange roser på toppen, som vist på bildet under. Et lite jordbær på toppen passer fint å sette oppå en rose som ikke ble så fin, så er feilen rettet opp...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar