Vaniljekake
225 g smør
600 g sukker
7 egg
4 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
250 g rømme
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i 2 former på 20 cm ved 165 grader i en time.
Vaniljefluff
7 eggehviter
5 dl sukker
vaniljesukker
Ha ingrediensene i en bolle over vannbad, og pisk for hånd til alt sukkeret er smeltet. Ha det deretter over i kjøkkenmaskin, og pisk videre i ca 7 minutter, til du får en luftig fluff, nærmest som marengs.
Del hver kake i to lag. Legg fluff og friske bringebær lagvis med kakebunnene, og ha kakering rundt som støtte. Jeg brukte bare tre deler, den siste delen skal det bli cakepops av. Kaka blir likevel så høy at det måtte to kakeringer til for å støtte opp. Avkjøles litt, så kaka får "satt seg".Ta kakeringene forsiktig bort, og ha deretter resten av fluffen rundt kaka. Dryss på litt perler til pynt..
Smaker best samme dag som fluffen er laget, siden den kan bli litt "sukret" hvis den står for lenge. Vaniljekaka derimot er veldig holdbar, og kan med fordel lages et par dager i forveien og oppbevares i tett plast.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar