Legger her ut oppskrift på en saftig sjokoladekake, som kan brukes både til hverdag og fest, alt etter hva den fylles og trekkes med. Kaka blir høy, og rett på toppen.
225 g smør
400 g sukker
4 egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
6 ss kakao
3,5 dl kefir
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt sammen.
Stekes ved 175 grader i rund form på 24 cm i ca 60 minutter.
nydelig
SvarSlettHei, hvor stor form har du brukt?
SvarSlett24 cm rund form.
SvarSlettKan du legge ut oppskrift på sjokolade Kake for å lage den sjørøver kaken ( langpanne) ? :)
SvarSlettSkal se om ikke jeg får gjort det en dag. Er egentlig bare å velge en hvilken som helst kake i langpanne med litt høyde på. Men skal finne frem den jeg har brukt til skutene mine.
SvarSlettHar nå laget et nytt innlegg med denne oppskriften.
SvarSletter ikke det litt mye sukker??
SvarSlettEr den mengden som skal til i denne oppskriften, men det er sikkert mulig å redusere på det også.
SvarSlettHei.
SvarSlettSkal prøve meg på dåpskake til helgen. Lurte på om jeg skulle bruke denne kaken, og muligens ha bringebærmousse inni. Tenker å ha et marsipanlokk, kan jeg da trekke kaken med din melkesjokoladekrem før jeg tar på lokket? Eller har du noen andre tips? :-)
Hvordan burde jeg planlegge kaken? Skulle helst hatt mest mulig klart før søndag.. Kan jeg f.eks. lage kake + mousse på fredag?
Takk for hjelpen!
Høres ut som en god kombinasjon, har laget denne kaka med bringebærmousse flere ganger, blir godt. Alternativt kan du ha sukkerpasta/marsmallowsfondant til lokk, det er mer nøytralt på smak.
SvarSlettSelve kakebunnen kan du lage på forhånd og fryse ned. Ellers ville jeg nok laget resten på lørdagen, og sette kaka i kjøkeskap over natta.
Fløte og sjokolade ksn smeltes sammen på fredag, og stå i kjøleskapet over natta, klart til å piskes opp på lørdagen.
Husk å oppbevar kaka i kakeeske av papp, da unngår du at lokket "svetter".
Hvis du derimot velger å ha oreo-krem inni, kan du gjøre hele kaka ferdig på fredagen. Blir mer holdbart (og mindre jobb...) med oreokrem enn om du velger bringebærmousse.
Tusen hjertelig takk for svar og tips!
SlettKjente jeg ble veldig i tvil nå... Hadde vært så utrolig greit å få gjort klar kaka på fredag, og oreo er jo supergodt... Passer melkesjokoladekrem best da, eller er det noe annet som passer bedre?
Takk for at du hjelper! :-)
Melkesjokoladekremen passer veldig bra. Har et innlegg på sjokoladekake med oreokrem og melkesjokoladekrem fra 6.juni 2013. Klarer ikke linke fra mobilen her nå, så du kan jo bare bla litt nedover i arkivet...
SvarSlettBle fantastisk god! :-)
SlettFant det! Da blir det oreofyll og melkesjokoladekrem, tusen takk for hjelpen! Gleder meg til å smake!
SvarSlettDenne kaka var kjempegod! Skal nå bruke denne oppskriften i bryllupskake til søsteren min. MEN, vet du hvordan det blir å doble den opp til å kunne bruke den i en 35 cm rund form?
SvarSlettVille doblet oppskriften, da blir det passe til form på 35 cm. Steketiden blir nok litt lenger, så lurt med stekepapir på toppen av kaka på slutten av steketiden.
SvarSlettHar laget kaka i ulike størrelser tidligere, men ikke erfaring med 35
cm form. Regner med det skal gå helt fint:-)
Veldig god kake, men syns det var litt mye sukker i. Tror du det er mulig å minske sukkermengden uten at det ødelegger for at kaken blir rett på toppen? :)
SvarSlettDet har jeg ikke forsøkt, så kan dessverre ikke svare på det....
SvarSletthei anette og takk for masser med inspirasjon på sidene dine. tenkte prøve meg på sjokoladekaken, men lurte litt på hvor i ovnen den skal steke?
SvarSlettMidt i ovnen:-)
SlettHei. Har bakt denne kaken flere ganger. Den er helt super, men jeg trenger en 26cm form, for at den ikke skal renne over. I tillegg har jeg stekt den nederst i ovnen, da det ikke sto noe her inne om hvor i ovnen den skulle stå. Da tok det 1,5t. ca å steke den.
SvarSlettHøres rart ut.... Ovner steker ulikt, men rart at det ble så ulikt. Her passer 24 cm fint uten søl.
SvarSlettEn "regel" for all baking, er at dersom ikke det er oppgitt hvor i ovnen den skal stekes, så er det i midten. Gjelder oppskrifter overalt :-)
Hei�� Tenker å bake denne kaken til et besøk. På toppen og rundt vil jeg ha noe med frostingkonsistens, og jeg lurer på om du har noen tips til hvilken jeg kunne brukt:)
SvarSlettEr det over og undervarme den skal stekes på?
Stekes på både over- og undervarme.
SvarSlettDenne kaka kan brukes med utallige fyll og kremer, jeg liker godt denne:
http://anetteskaker.blogspot.no/2013/09/sjokoladekake-med-oreofyll-og-smilkrem.html
Evt kan smilkremen byttes ut med denne:
http://anetteskaker.blogspot.no/2013/06/melkesjokoladekrem.html
Kan lages helt ferdig en dag før servering.
Denne kaken såg god ut :) tenker og lage den i en form som er 33,5x25,5. ...hva gjør jeg med oppskriften da tror du?
SvarSlettVille doblet oppskriften. Den vil da bli bittelitt høyere og må nok steke litt lenger.
SvarSlettOk... takk for svar:) hvor mye mmf må jeg da lage for og dekke kaken? Dobbel oppskrift der også kanskje?
SlettOk...takk for svar :) hvor mye mmf må jeg da lage for og dekke kaken? Dobbel oppskrift der også kanskje?
SlettVille nok laget dobbel oppskrift ja. Da har du rikelig.
SvarSlettHei. Skal prøve denne med kefir i, men hvor i ovnen skal den stå og kan den deles i to for å ha krem inni og oppå, eller har du en annen kake til det?
SvarSlettMidt i ovnen. Pleier dele den i tre lag, godt med mye fyll:-)
SvarSlettmå formen smøres? evt tips
SvarSlettJeg pleier legge bakepapir i bunnen og spraye sidene med formfett.
SvarSlettHei.
SvarSlettJeg brukte en av dine sjokoladekake oppskrifter når jeg lagde tema kake i fjor. Nå er det ny bursdag som står for tur og jeg finner ikke oppskriften. Jeg skal lage sjokoladekake til 5 åringer i en høy og stor form fra Litle Venice på 30x30cm. Kan du tenke deg hvilken oppskrift jeg kan ha brukt?
På forhånd takk for svar.
Helen
Det kan veldig godt ha vært denne oppskriften, den egner seg godt til de fleste sjokoladekaker. Eller du kan søke opp min Frost - kake, kan det være den nederste her? http://anetteskaker.blogspot.no/2016/07/frost-kake-til-vilde-7-ar_57.html?m=1
SlettVille nok halvert oppskriften☺
SvarSlettEr det mulig å bruke kulturmelk i stedet for kefir? :)
SvarSlettGår veldig fint😊
Slett