onsdag 2. mai 2012
Kokosbollekake
Kokosboller kan også lages som stor kake. Hos oss heter det da skumkake, mens mange andre kaller den for "Olsen på strek". Uansett, det smaker som en stor kokosbolle.
For å få det til å likne litt på en kokosbolle, prøvde jeg å lage den i en stor bolle. Kledde da bollen med plastfolie innvendig, slik at det skulle gå greit å få kaka ut av bollen. Mange pleier lage den i vanlig springform, og fremgangsmåten blir den samme.
Skumdel:
9 plater gelatin
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
Legg gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsatt pisker.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette så over marengsmassen i en tynn sråle, mens du fortsetter å piske ca 5 minutter. Helles over i den plastkledde bollen, og settes i kjøleskapet til den har stivnet.
Når den har stivnet, hvelves den over på fat, og plastfolien trekkes forsiktig av.
Sjokoladetrekk:
100 g kokesjokolade
60 g delfiafett
2 eggeplommer
kokosmasse
Smelt sammen sjokolade og delfiafett. Avkjøl litt, og rør inn ett og ett egg. Bres over den stivnede skumkaka. Det kan være lurt å dytte litt matpapir inn mellom kaka og fatet mens sjokoladetrekket tas på, for å unngå søl på fatet. Dryss over kokosmasse hvis ønskelig. Sett kaka kjølig frem til servering.
Tusen takk for tipset:-)
SvarSlett