Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

Sukkerbrød oppskrift

I forrige innlegg hadde jeg oppskrift på stort firkantet sukkerbrød, så her kommer det runde, til en springform på 24 cm. Får stadig henvendelser på størrelser og mengde på sukkerbrødene, så da lager jeg like godt to innlegg på det, så er det lettere å ha noe å henvise til.

6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina.

Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter


Her er hva jeg brukte dette sukkerbrødet til...

Stort firkantet sukkerbrød

Har fått mange henvendelser på oppskrift til et stort og firkantet sukkerbrød. Har tidligere lagt ut en grunnoppskrift på sukkerbrød, der en selv kunne regne seg frem til mengde ingredienser avhengig av antall egg. Her har jeg brukt 9 egg. Sukkerbrødet har jeg laget i en regulerbar kakeform, som jeg denne gangen satte størrelsen til ca 29x29 cm.

9 egg
400 g sukker
8 ss potetmel
3 dl hvetemel
1-1,5 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
Bland inn det tørre til en jevn røre
Stekes ved 160 grader midt i ovenen, ca 55 minutter. Avkjøles.

Dette sukkerbrødet ble brukt til denne dåpskaka.

Karamellcupcakes

Ny bakebok, betyr mer å bake. Her er en oppskrift hentet fra boka "Cupcakes - livet er bedre med en cupcake". Første cupcake ut ble de med karamellsmak. Egentlig litt rart å kalle dette for cupcake når den ikke er overlesset med krem eller annen topping, men det var da det den het.

Oppskriften gir 10 cupcakes av standard størrelse:

115 g vaniljekarameller, skåret i små biter
1 ss melk
85 g mykt smør eller margarin
40 g lysebrunt sukker
1 stort egg, sammenvispet
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

I tillegg skulle det i 25 g rosiner, men det erstattet jeg heller av enda mer karameller. Skulle egentlig være "Karamell- og rosincupcakes", men valgte å lage de med bare karamell. Dessuten hadde jeg bare karameller med litt sjokolade på, men det så jeg ikke akkurat på som et problem...

Smelt halvparten av karamellen sammen med melken, over vannbad, og avkjøl ca 10 minutter.
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Bland gradvis i egget.
Sikt i mel og bakepulver.
Rør inn den flytende karamellblandingen

Fordel røren i 10 former, dryss over siste rest av karameller, og stek ved 190 grader i ca 15 minutter. Avkjøles.

Vi spiste disse cupcakene når de var helt avkjølte, og de falt veldig godt i smak. En annen gang vil jeg prøve å steke blandingen i rund form som en kake, og servere varm med litt is til, evt lunka med litt krem.



Dream yoghurtis-cupcakes med eggedosiskrem

Boka "Love Manuela" må være manges favoritt-bakebok, ihvertfall en av mine. Den står faktisk til pynt (og inspirasjon) på kjøkkenbenken hjemme. Her har vi testet ut oppskriften på cupcakes med iskrem i deigen. I originaloppskriften har hun brukt is fra Ben & Jerrys, men all is kan brukes. Jeg brukte Dream yoghurtis med karamell og brownies.

Dream yoghurtis-cupcakes med eggedosiskrem
1,5 dl sukker
100 gram smør
2 egg
2,5 dl mel
3/4 ts bakepulver
2-3 dl iskrem (jeg brukte 2 små beger)
1 ss vaniljeekstrakt

Pisk smør og sukker luftig. Ha i ett og ett egg, og pisk ca 2 minutter mellom hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland i røra. Rør i iskremen, rett fra fryseren. Fordeles i 12-16 muffinsformer, og stekes 15-20 minutter ved 200 grader. Avkjøles.

Til topping denne gangen valgte jeg eggedosiskrem. Den er ikke fra boka over, men en oppskrift jeg hadde liggende uprøvd.

Eggedosiskrem:
3 egg
150 g melis

Dette piskes til luftig eggedosis.

300 g sjokolade
150 g smør

Dette smeltes over svak varme og avkjøles litt.

Bland sammen sjokolademassen og eggedosisen, og sett til avkjøling i kjøleskapet. Kan gjerne stå natten over. Kan med fordel piskes opp litt før den brukes, men da blir den litt lysere på fargen. Sprøytes på med stor tip.

Eggedosiskremen passer godt til topping på muffins, og både som fyll og glasur til kaker. Denne oppskriften holder til 14 muffins, og da blir det rikelige mengder til hver som på bildet.

Bikuben kake


Har en liten tantegutt som akkurat fylte 1 år, og han (eller var det mammaen) ønsket seg kake med tema fra Bikuben som går på Disney junior. Kaka er vanlig sukkerbrød med vaniljekrem, bringebær og krem, trukket i marsmallowsfondant. All pynt er laget av sukkerpasta, bortsett fra de små "værhårene" på biene, som er laget av tynn ståltråd.

En porsjon sukkerpasta er rikelig til pynten. Lagde den i hvitt, og farget deler av den etterhvert i ønskede farger. Kakepynten lot jeg stå til herding/tørking i noen dager før den skulle brukes. Det er en stor fordel, for da går bakingen så mye raskere når pynten står klar til å brukes. Kakepynten er festet til kaka med melis utblandet i litt vann.

Uglene
Bie-familien









Dåpskake til jente

Nok en putekake har jeg laget til dåp - denne gangen med dåpskjole på babyen. Brukte samme babyforma som til de andre dåpskakene, og la en "kjole" over til slutt. Babyen er denne gangen laget av sukkerpasta, ikke marsipan, mens resten av kaketrekket og pynten er laget av marsmallowsfondant. Har i tidligere innlegg vist hvordan denne kaken lages (her), og hvordan babyen lages (her). 

Et nærbilde av hvordan dåpsbarnet ble med kjole.

Myk marengskake

                                
Dette er en marengskake som kan minne om Pavlova utseendemessig, men som etter min smak er mye bedre. Den er sprø ytterst, med en myk marengs inni som smelter i munnen. Oppskriften er beregnet til å passe 24 cm springform.

Oppskriften har jeg fått av min mamma, som igjen fikk den i en konfirmasjon til et tantebarn i Elnesvågen for mange år siden. Den ble der servert med kun grønne druer, og det skal ha vært veldig godt!

4 eggehviter
2,5 dl sukker

1 kremfløte, pisket til krem
1 pk vaniljekrem
valgfri frukt/bær

Egg og sukker piskes til marengs. Stekes i bakepapirkledd springform ved 150 grader i 40-45 minutter.
Avkjøles i forma. Når den er helt avkjølt løftes marengsen forsiktig over på et fat.

Kaka gjøres helt ferdig like før servering. Ha over pisket krem, vaniljekrem og valgfri frukt eller bær. Bør serveres rett etter at kremen og frukt/bær er lagt på.

Marengsen på bildet er laget i springform på 28 cm. Jeg brukte da 6 eggehviter og 3,75 dl sukker 


Saftig banankake med sjokolade

Prøvde en dag en oppskrift jeg hadde liggende fra Arts of Taste på banankake med sjokoladebiter. Kaka ble veldig saftig, med store biter av sjokolade. Litt spesielt med kaka var at bananene ikke skal moses, men bare skjæres i skiver.

Ingredienser
75 g smeltet smør
3 egg
250 g sukker
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 bananer
250 g hakket mørk sjokolade
1 dl fruktyoghurt

Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl smør. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen det tørre, banan i skiver og hakket sjokolade.
Vend det inn i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og yoghurt.
Fyll røren i godt smurt og melet brødform der bunnen er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC, ca 1 time.
La kaken avkjøles litt før den tas ut av formen. Avkjøl på rist.

Bringebærfromasj på kjeksbunn

Denne kaka minner litt om ostekake på utseendet, men er mye enklere å lage. Midterste laget er bringebærfromasj, som kun består av kremfløte og  bringebærgele - enkelt og godt!

Bunn
1 pk Bixit kjeks
100 smør

Fromasj
1 kremfløte
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann

Topp
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann

Knus kjeksene. Jeg pleier ha de i en dobbel brødpose og rulle over med kjevle til de er knust. Smelt smøret og ha i de knuste kjeksene. Trykkes ut i en kakering på et fat, uten bunn i kakeringen. Pleier kle innsiden av kakeringen med overhead-ark, så er kaka lettere å få hel og pen langs kanten når forma er fjernet.

Kok en pakke gele, og la den avkjøle til den er romtemperert. Pisk en fløte til krem og bland i geleen. Helles over kjeksbunnen. Avkjøles til den er stiv.

Kok en pakke gele til toppen, og la den avkjøle til romtemperatur. Helles over fromasjen. Settes kjølig til den har stivnet.

Ta av kakeringen. Overhead-arkene sitter da igjen langs kanten på kaka. Dra disse arkene forsiktig av, og du ser du får rette og skarpe kanter på fromasjen og geleen. Kaka pyntes med litt bær hvis ønskelig, og så er den klar til å spises. Kan gjerne lages en dag i forveien den skal serveres.

Påskekake



Kvikk Lunsj hører påsken til, og den kan fint brukes på kaker. Her er det en vaniljekake som er pyntet til påske. Vaniljekaka er delt i tre lag, og mellom lagene er det Freia Dronning sjokoladekrem og friske jordbær. Kaka er også dekket med et lag av sjokoladekremen over og rundt, før Kvikk Lunsj-stripene ble satt på. På toppen er det mini-smarties og noen ferdigkjøpte sjokoladekyllinger og sjokoladeegg.


Nedenfor er oppskriften på vaniljekaka jeg ofte lager. Den kan fylles og pyntes med mye forskjellig, men her ble det Dronning-krem, jordbær og Kvikk Lunsj. Har aldri sett denne kremen i butikken tidligere, så regner med det er noe nytt som har kommet. Veldig lettvint å bruke den, siden den er klar til bruk med en gang.

Denne oppskriften gir to kaker i 20 cm form, og jeg brukte her bare en av kakene. Vaniljekaken egner seg godt for nedfrysing (bare kakebunnen uten fyll).

225 g smør
600 g sukker
7 egg
4 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
250 g rømme

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i 2 former på 20 cm ved 165 grader i en time.



Glutenfri sjokoladekake uten melk

Dette er Toro sin sjokoladekakemix for langpanne! Den er uten gluten og melk. Skulle ha en barnebursdag her, og ville prøve den, siden alle kunne spise den. Valgte å lage en glasur som helles varm over kaka slik at den trekker nedi, i håp om at den skulle bli ekstra saftig. Og det gjorde den...
  
Følg anvisningen bak på posen for selve kakemixen. Mens kaka steker, gjør du klar glasuren, slik at den er klar når kaka tas ut av ovnen.

Glasur
100 gr smeltet melkefri margarin
350 gr melis
4 spiseskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
6 spiseskjeer rismelk

Ingrediensene varmes opp i kjele til det har fått et lite oppkok. Viktig at glasuren er klar når kaka er ferdig stekt.
 
 Stikk kaka med gaffel med en gang den er tatt ut av ovnen, som vist på bildet...
...hell deretter over den varme glasuren. Bre den jevnt utover, slik at den får trekke nedi kaka.
Når kaka har blitt kald, vil den se veldig hullete ut etter at glasuren har trekt nedi kaka. Da lagde jeg en ny porsjon glasur og hadde over, og kaka ble da jevn og fin.
Skjæres i biter når den er helt avkjølt. Til pynt hadde jeg litt sjokoladesmørkrem (husk melkefritt smør), litt bringebær og sitronmelisse.
Denne kaka har god holdbarhet, og var like god etter noen dager.

Marengsrull

Dette er en marengskake som er både myk og sprø samtidig. Den kan fylles med det du måtte ønske av frukt og bær, men originaloppskriften sier kun banan og eventuelt litt kokesjokolade. Mamma har laget denne kaka til oss i "alle år", og det er fortsatt den som forsvinner først fra kakebordet, så er verdt et forsøk å bake.

4 eggehviter
1 knivsodd salt
3 dl sukker
1 pk "vaniljesaus til koking" - bare pulveret

3 dl kremfløte - piskes til krem
2 bananer
evt kokesjokolade i biter

Pisk eggehviter og salt stivt. Bland sukker og vaniljesauspulveret sammen, og bland det deretter i den stive eggehviten. Bre massen ut i en bakepapirkledd langpanne, og stek i ca 25 minutter ved 160 grader.
Når kaka er ferdig stekt, hvelves den over på et stekebrett som er dekket med et kjøkkenhåndkle. Løft av langpanna, fjern bakepapiret, og legg langpanna over marengsen igjen mens den avkjøles. Dette er for at den skal holde seg myk så den senere kan rulles sammen.
Like før servering bres det over pisket kremfløte. Del bananene i biter og fordel jevnt over. Jeg hadde i tillegg litt blåbær, bringebær og daimstrøssel. Rull sammen ved hjelp av kjøkkenhåndkleet til en litt "løs rullekake", og den er nå klar til servering.

Sjokoladekake til langpanne - godt egnet til sjørøverskute

Har fått flere forespørsler på oppskrift på sjokoladekake som egner seg til sjørøverskute. Det er viktig med en sjokoladekake som ikke er altfor tung, og som samtidig er ganske fast i konsistensen. Blir kaka for tung, kan skuta fort knekke på midten. Legger her ut oppskrift på den sjokoladekaka jeg synes blir best til skute - den er høy og gir dermed en høy skute.

600 g margarin
8 egg
6 dl sukker
3 ts vaniljesukker
8 ss kakao
10 dl hvetemel
6 ts bakepulver
4 dl melk

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland alle ingrediensene sammen med maskin. Hell røra i en bakepapirkledd langpanne. Stekes på nederste rille ved 170 grader i ca 25 minutter. Avkjøl i forma.

Her ser du hvordan en skute blir til, der denne oppskriften er brukt til sjokoladekaka. Sjokoladekaka kan med fordel lages en dag før du skal skjære den til, så den får "satt seg".

Iskake uten melk og gluten

Dette er en gluten- og melkefri iskake som vi hadde i Sofies bursdag for noen dager siden. Selv om den er basert på soya-fløte, smakte den som om den skulle vært laget på vanlig kremfløte.
Ingrediensene er kjøpt på Coop OBS, der har de et godt utvalg av allergivennlig mat. Både kjeks, sjokolade og fløte er uten gluten og melk.

Oppskriften jeg brukte til denne iskaka, er den jeg ofte bruker. Måtte bare gjøre litt små justeringer:

Bunn:
ca 100 g finknust Chocolate Chip Cookies
 

Kle sidene av en springform med overhead-plast. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av springformen.

Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 boks soyafløte (250 ml)
sjokoladedråper
Piano bringebærsaus

Pisk eggeplommer og sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du soyafløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i sjokoladedråpene. Spar litt sjokolade til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, dryss deretter over litt sjokolade som pynt. Jeg helte også litt bringebærsaus over i tynn stråle for litt ekstra smak. Settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering.

Barnebursdag uten melk og gluten

Har akkurat arrangert barnebursdag for Sofie som fyller 7 år i påska. Menyen måtte være uten melk og gluten, og det gikk overraskende greit. Må bare tenke seg litt om når en baker... Hun valgte pannekaker til "mat", og kaker, gele og iskake til dessert. Legger ut menyen her for å vise at det ikke ble avansert i det hele tatt å få til et selskap uten både melk og gluten.
Pannekakene måtte jeg lage i tre omganger, en porsjon "vanlige", en porsjon glutenfrie og en porsjon melkefrie. De glutenfrie lagde jeg av Toro sin glutenfrie vaffelmix, står nøyaktig forklart på posen hvordan man heller bruker mixen til pannekaker. Smakte helt fint, men synes de ikke ble så "elastiske", og derfor litt vanskelige å rulle sammen. Til de melkefrie pannekakene, erstattet jeg bare vanlig melk med rismelk. Resultatet ble som de vanlige, jeg kjente ikke forskjell.
Så til sjokoladekaka - dette er Toro sjokoladekake i langpanne! Den er jo både glutenfri og melkefri, så passet fint til dette formålet. Viser i et senere innlegg hvordan jeg fikk den så saftig med glasuren.
Melkefri iskake på glutenfri kjeksbunn hørte også med...oppskrift kommer...
Brownies - også her jukset vi.... Regal sin mix er også uten melk og gluten. Et lite melisdryss, litt bær og allergivennlig sjokolade til pynt.
Ble mye usunn mat, så som et plaster på såret, fikk de en jordbærblomst. Dette er jordbær festet på en isoporkule dekket med aluminiumsfolie. De er festet med tannpirkere.
 
I tillegg hadde vi gele med vaniljesaus, men kan jo ikke huske å ta bilde av alt. Piano vaniljesaus er glutenfri, og Oatley vaniljesaus er uten melk. Den får du i kjølehyllene til nesten alle matvarebutikker.

Sjokolademuffins med Betty Crocker frosting

Endelig fant jeg Betty Crocker sin melkesjokoladefrosting på butikken! Det er ferdig frosting på boks, som bare skal piskes litt luftig før den sprøytes på muffins eller fylles i en kake. Den er veldig god som topping på muffins, men enda bedre inni en vaniljekake....

 Her er det jentene som baker til Bestemor på morsdagen. 
Vi jukset litt med baksten, så her ble det Toro sin muffinmix. Vi gjorde muffinsene litt mer spennende ved å hakke en kokesjokolade og fordele over røra i formene før steking.
Frostingen er sprøytet på med stor rund tip, og pyntet med litt kakestrøssel.

Fastelavnsboller fylt med vaniljekrem

Her kommer oppskrift på raske fastelavnsboller. Grunnen til at de er "raske", er at de er laget med kaldheving, så da er deigen satt dagen i forveien. De fylles med en gang de tas ut av ovnen, og er da klare. Dagen de skal spises er det bare etterhevingen som tar tid. I tillegg går det veldig greit å trille ut bollene når deigen er kald, trengs ikke mel og det blir ikke søl.

Oppskriften gir 16 boller:

1 liter hvetemel
100 g sukker
1/2 pk tørrgjær
1 ts kardemomme
100 g smeltet smør
4 dl melk

1 pk ferdig vaniljekrem på 0,5 liter

Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret, ha melka i smøret, men ikke varm det videre. Helles over det tørre, og alt eltes til en smidig deig. Sett lokk på bakebollen, evt bruk plastfolie. Deigen skal nå stå og heve til neste dag. Pleier sette den i et kaldt kjellerrom, men kjøleskapet fungerer også fint.

Neste dag er deigen ferdig hevet. Del deigen i 16 biter, og trill ut boller. Her trengs ikke mel på bakebordet siden den kalde deigen ikke er noe klissete.  Etterheves ca 1 time. Pensles med egg før steking, og stekes ca 8 minutter på 220 grader midt i ovnen.
Så fort bollene er ferdig stekte, skal de fylles med vaniljekrem. Jeg bruker Piano ferdig vaniljekrem. Ha da klar en kakesprøyte ferdigfylt med vaniljekrem. Jeg pleier kle posen innvendig med en brødpose, så er den ferdig rengjort når brødposen tas ut.
Stikk tuppen godt nedi den rykende ferske bollen, og sprøyt inn ønsket mengde vaniljekrem.
Avkjøles deretter litt, før bollene får et lite melisdryss og er klare til å spises. En pakke vaniljekrem holder til 16 boller, da blir det rikelig med krem i de.
Tips! Til kaldheving brukes bare ca halvparten av gjærmengden. Jeg pleier gange denne oppskriften med tre når jeg baker. Da bruker jeg en 2 kg's pose med mel og en pakke tørrgjær. Deigen egner seg også godt til både kanelsnurrer, skoleboller og hvetestenger.

Nonstop-iskake

Hjemmelaget iskake med NonStop var det jeg fant i fryseren min da jeg ryddet plass til noen brød.  Den er kjapp å lage - og kjapp å spise... Bildet er tatt når den nesten er smeltet ved servering, synes det er da den smaker best.
 
Har i tidligere innlegg laget Daim-iskake og Karamell-iskake, og det er egentlig samme oppskrift jeg her bruker, jeg bare tilsetter ulike ting i isen. Er bare å bruke fantasien. Sikkert godt med litt peanøtter, eller litt friske bær også i isen.
 
Går også fint å lage denne iskaken på en marengsbunn, eller en mandelbunn.
 
Bunn:
ca 100 g finknust kjeks (Bixit, Digestive, Gjende eller annet ønskelig kjeks)

Kle sidene av en springform med overhead-plast. Lurt å "lime" plasten fast til sidene ved å sprøye med litt formfett. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av springformen.

Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
1 pose NonStop

Pisk eggeplommer og sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du kremfløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i NonStop. Spar litt NonStop til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, og settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering.

Smilsjokolade-cupcakes


Denne oppskriften er fra boka "Kakefest" som jeg fikk til jul. Saftige cupcakes med en frosting med smak av Smil.

Cupcakes:
150 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
4 ss kakao
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 plate kokesjokolade
4 dl melk

Oppskriften gir ca 25 stk.

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen det tørre. Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn melken og avkjøl til det er romtemperert. Vend det tørre inn i smørkremen, vekselvis med sjokolademelken.

Ha deigen i muffinsformer, ca 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ca 15 minutter ved 200 grader. Avkjøles helt.

Frosting:
150 g romtemperert smør
200 g melis
1/2 vaniljestang
1 plate kokesjokolade
1 rull smil-sjokolade
1 dl melk

Pisk smør og melis til en lys og luftig smørkrem.Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og ha de i smørkremen. Smelt sjokoladen over vannbad, ha i melken og avkjøl til romtemperatur. Pisk sjokoladeblandingen inn i smørkremen. Has over de avkjølte kakene.

Ostekake fra "The Hummingbird Bakery"

 
The Hummingbird Bakery er Englands svar på det amerikanske Magnolia Bakery. Har kjøpt kakeboken deres, og der var mye godt som må prøves. Startet med denne ostekaken, som er en stekt ostekake på browniebunn med bringebærkrem.
 
Brownie
200 g grovkakket, mørk sjokolade
200 g usaltet smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel
 
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland melis og smør i en kjøkkenmaskein til det er godt blandet, og tilsett ett egg om gangen. Bland gradvis inn melet, og tilsett til slutt sjokoladeblandingen. Helles over i lita langpanne (ca 33x23 cm), og glattes jevnt utover.
 
Ostekake
400 g kremost
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
 
Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til en jevn masse. Tilsett ett egg om gangen. Du kan øke hastigheten litt på slutten for å få blandingen litt lettere og luftigere, men vær forsiktig så ikke osten skiller seg. Bre fyllet jevnt over browniemassen.
Stekes i 30-40 minutter, midt i ovnen ved 170 grader. Ostekaken skal være fast å ta på, og svakt gylden i kantene. Avkjøl helt. Dekk til med plast, og la den helst stå i kjøleskapet over natten.
 
Krem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g friske bringebær
 
Alt vispes i en kjøkkenmaskin til det er fast, men ikke stivt. Smøres over den avkjølte kaka, og den er klar til servering. Pynt gjerne med noen ekstra bringebær.