torsdag 16. juni 2011

Dåpskake "trinn-for-trinn"

Å lage dåpskake som ser ut som en dåpskjole er ingen heksekunst. Her skal nemlig ikke kakelokket være jevnt på, så om man ikke er så rutinert på å trekke kaker, får man nok til denne.


Sukkerbrødbunn basert på 10 egg


Man skjærer til i ønsket fasong



Lurt å dekke fatet med bakepapir for å unngå unødig søl som er vanskelig å få bort når kaka er ferdig


Fyll med valgfritt fyll, her bringebær og vanilje


Dekk med krem


Dekk med valgfritt lokk, jeg har brukt MMF. Har brukt en porsjon til skjørtet, en porsjon til overdel og blonder, og en halv porsjon farget i blått til sløyfer. Legg først på skjørtet, det må gjerne være litt foldete/bulkete. Legg på overdelen, denne må glattes pent ut. Renskjær rundt kaka med et pizzahjul. Skjær til sløyfene, og dekk skjøten mellom overdel og skjørt med "magebåndet". Lag en "blondekant" som ekstra dekor rundt halsen og ermene om ønskelig. Festes med litt melis. Kanten nederst på skjørtet er skjært til etter at skjørtet ble lagt på kaka. Og vips, klar til å spises;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar