tirsdag 2. januar 2018

Glutenfri konfirmasjonskake

Begynner å bli en stund siden denne kaka ble laget, men her er oppskrift og fremgangsmåte på en konfirmasjonskake som er grei å få til for de aller fleste. 

Lagde sukkerbrød av denne oppskriften. Brukte glutenfri lys melblanding fra Toro istedet for hvetemel, men i samme mengde. Steketiden kan da reduseres med noen minutter hvis det lages glutenfri variant.

Sukkerbrødet er delt i 3 lag, og mellom lagene er det vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem. Kaka er dekket med et lag krem før den trekkes med marsmallowsfondant. Det som skjæres bort rundt kantene, lages det lomme, knappestolpe, arm og knapper av. Slips og bokstaver er laget av ferdigkjøpt blå sukkerpasta. 

Vanligvis bruker jeg hvetemel til utkjevling av marsmallowsfondant. Siden denne skulle være glutenfri, brukte jeg heller Maizena. Melis blir for klissete.

Til denne kaken trengs:
2 pk Piano vaniljekrem
15 dl fløte
Blå sukkerpasta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar