Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 26. mars 2015

Hjemmelaget Snickers-konfekt




Her har jeg laget snickerskonfekt, oppskriften er tilpasset stor langpanne. Jeg lagde den i form som er 40x36 cm



4 dl sirup
2 dl sukker
-smeltes sammen i en kjele, men må ikke koke.



2 glass peanøttsmør
-has i den varme sukkermassen til den har smeltet.



2 ss vaniljesukker
2,3 l Kelloggs Spesial K
-røres inn i den varme blandingen.
-massen trykkes ut i en liten bakepapirkledd langpanne, og avkjøles.


Smelt 500g kokesjokolade med litt smør i en kjele, og bre over den avkjølte kaka. Skjæres i biter før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig i en tett boks.

søndag 15. mars 2015

Vaniljekake

Fant en oppskrift på allers.no på en vaniljekake basert på vaniljesaus jeg ville prøve. Den ble saftig og god! Også er den veldig enkel å lage.

100 g smør
5 dl Piano vaniljesaus
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
350 g hvetemel

5 ss perlesukker
1/2 ss kanel (jeg valgte å droppe denne)

Smelt smøret, og avkjøl det litt. Bland med vaniljesausen. Tilsett det tørre, og bland til en jevn røre. Stekes i bakepapirkledd form på ca 20x30 cm. Dryss over perlesukker (og evt kanel) rett før den settes i ovnen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl.

Egner seg godt for frysing. Den ble faktisk enda saftigere etter å ha vært frosset en gang.

søndag 8. mars 2015

Arne Brimis sjokolademoussekake


Arne Brimis sjokolademoussekake er en mektig og god moussekake. Den er grei å lage, den består kun av hjemmelaget sjokolademousse - litt stekt og litt ustekt. Er både glutenfri og melkefri hvis en velger sjokolade og smør deretter.

Ingredienser:
280 g smør
280 g mørk sjokolade
280 g sukker
9 eggeplommer
14 eggehviter

- Smelt smør, sjokolade og sukker i vannbad, og bland i eggeplommene.
- Piske eggehvitene stive, og vend de inn i sjokolademassen.
- Stek 2/3 av moussen i en bakepapirkledd form, tilsvarende ca 20x30 cm. Resten av moussen settes midlertidig i kjøleskapet. Stekes midt i ovnen, 170 grader i ca 35 minutter.
- Avkjøles til romtemperatur, før den skal stå en time i kjøleskapet og bli skikkelig kald.
- Fjern kakeforma og bakepapiret, og løft "kakebunnen" over på et fat. Sett på kakeringen igjen. Ha overheadark langs innsiden av kakeringen.
- Ha resten av sjokolademoussen over kakebunnen, og la den stå i kjøleskapet over natta.
- Ta av kakeringen, og dra deretter forsiktig av overheadarkene. Pynt kaka etter eget ønske. Jeg hadde et jordbær, sitronmelisse, daimstrøssel og litt melisdryss over.
- Kaka er nå klar til servering, og smaker godt med litt vaniljesaus, en bærsaus eller litt frukt til.