mandag 1. juni 2015

Sitronkake i langpanne

Her kommer oppskrift på en myk, frisk og saftig sitronkake i langpanne. Oppskriften fant jeg på detsøteliv.no.
 
6 egg
6 dl sukker
250 g smør
1 dl melk
11 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl sitronsaft (jeg brukte ferdig presset sitronsaft på flaske)
 
Glasur:
6 dl melis
ca 4 ss sitronsaft (jeg måtte bruke mye mer enn 4 ss som det egentlig står i oppskriften, tror jeg brukte ca 10 ss)
 
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.

Kaka egner seg godt for frysing. Kan fryses ned ferdig oppskjært med glasuren på, så tiner den raskt.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar