tirsdag 14. april 2015

Myk marengskake

Dette er en myk marengskake (ikke "gjennomstekt" som Pavlova) med vaniljekrem, krem og rikelig med frukt.
Oppskriften passer til stor langpanne:
8 eggehviter
5 dl sukker
 
6 dl kremfløte, pisket til krem
1-2 pk Piano vaniljekrem
valgfri frukt/bær
 
Egg og sukker piskes til stiv marengs. Stekes i bakepapirkledd langpanne ved 150 grader i 40-45 minutter.
Avkjøles i forma.
 Når den er helt avkjølt løftes marengsen forsiktig over på et fat.
Jeg pleier å legge et stekebrett over langpanna med den avkjølte marengsen, snu rundt, ta bort stekebrettet, fjerne bakepapiret, legge forsiktig over serveringsfatet og til slutt snu rundt igjen. Har funnet ut at det er enkleste måten å få marengsen nesten helt hel over på fatet...

Kaka gjøres helt ferdig like før servering. Ha over pisket krem, vaniljekrem og valgfri frukt eller bær. Jeg brukte hermetisk fersken i biter, grønne og blå druer og jordbær, i tillegg til noen kjøpte minimarengs og daimstrøssel.
 
 Bør serveres rett etter at kremen og frukt/bær er lagt på.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar