Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 29. april 2015

Marsipankake

Her ble det marsipankake i en fei. Med ferdig kakepynt liggende, er det jo bare kjevlingen som tar tid med en sånn kake.
 
Sukkerbrød til form 24 cm:
6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina.
 
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter
 
Fyll:
1 pk Piano ferdig vaniljekrem
bringebærsyltetøy
6 dl kremfløte som piskes til krem søtet med litt melis.
 
ca 700 g marsipan
 
Del kaken i tre lag. Ha vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem mellom lagene. Dekk hele kaken med pisket krem til slutt. Kjevle et stort marsipanlokk, og legg over. Viktig at det er for stort, slik at det skal gå å legge det pent over kaka, selv om det blir en del marsipanrester til over da. Pyntet med blomster jeg hadde laget tidligere.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar