Oppskriften gir ca 45 boller:
ca 2 kg hvetemel
300 g sukker
3/4 pk tørrgjær
3 ts kardemomme
300 g smeltet smør
12 dl melk
3 pk ferdig vaniljekrem på 0,5 liter
Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret, ha melka i smøret, men ikke varm det videre. Helles over det tørre, og alt eltes til en smidig deig. Ha deigen over i en stor bakebolle med tett lokk. Deigen skal nå stå og heve til neste dag. Jeg hadde den i kjøleskapet over natta.
Neste dag er deigen ferdig hevet. Del deigen i ca 45 biter, og trill ut boller. Her trengs ikke mel på bakebordet siden den kalde deigen ikke er noe klissete. Etterheves ca 1 time. Pensles med egg før steking, og stekes ca 8 minutter på 220 grader midt i ovnen.
Så fort bollene er ferdig stekte, skal de fylles med vaniljekrem. Jeg bruker Piano ferdig vaniljekrem. Ha da klar en kakesprøyte ferdigfylt med vaniljekrem. Jeg pleier kle posen innvendig med en brødpose, så er den ferdig rengjort når brødposen tas ut.
Stikk tuppen godt nedi den rykende ferske bollen, og sprøyt inn ønsket mengde vaniljekrem.
Avkjøles deretter litt, før bollene får et lite melisdryss og er klare til å spises.
Hvor mye vaniljekrem blir det inni? Og er det plass til kremen når bollen ikke er hul? :-) Vilde
SvarSlettDu velger selv hvor mye du vil sprøyte inn, jeg har brukt 1,5 liter vaniljekrem fordelt på 45 boller i oppskriften.
SvarSlettOg ja, det er plass til krem inni. Når bollen er rykende fersk, presser den plass selv uten å ødelegge bollen. Viktig å gjøre dette i det bollen kommer ut av ovnen, når den er avklølt er det for sent...