Har her prøvd å endre litt på min vanlige Sarah Bernard-oppskrift, for å få de fruktosefrie. Etter litt prøving og feiling, kom jeg frem til dette resultatet:
Bunner:
180 g malte mandler
150 g druesukker
2 eggehviter
Alt blandes sammen for hånd til en jevn deig. Formes som pletter, og settes på bakepapir. Gir ca 20 stk. Stekes ved 175 grader i 12-14 minutter. Avkjøles på rist.
Krem:
150 g smør
2 dl Splenda
80 g druesukker
2 eggeplommer
1,5 ss kakao
1 ss sterk kaffe
noen dråper vaniljeessens (skal erstatte 1 ts vaniljesukker)
Alt blandes sammen med kjøkkenmaskin til en jevn krem. Sprøytes på de avkjølte bunnene. Settes deretter i fryseren mens glasuren gjøres klar.
NB! Da jeg lagde denne kremen, ble det veldig rikelig med krem. Jeg endte med å lage enda en porsjon bunner, og fikk nok til hele 40 kaker med denne kremmengden. Så da er det enten å doble oppskriften på bunnene, eller å halvere oppskriften på kremen.
Glasur:
100 g sukkerfri sjokolade
1-2 ss Delfiafett
Smeltes sammen over vannbad. Dypp deretter en og en kake i sjokoladen, og sett til avkjøling så sjokoladen stivner.
Kakene er fine å fryse, og tiner raskt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar