Her er det igjen fruktosefri bakst, denne gangen erstattet jeg vanlig sukker med druesukker i kaka. Til kremen brukte jeg Sukrin-melis i stedet for vanlig melis. Oppskriften kan like godt lages med vanlig sukker og melis dersom fruktose tåles.
Kanelkake i stor langpanne:
6 store kopper hvetemel
3 store kopper druesukker
4 store kopper kulturmelk
200 g smeltet smør
2 ts natron
8 ts kanel
En stor kopp er ca 2 dl.
Alt blandes sammen til en jevn deig, trenger ikke kjøkkenmaskin. Stekes i bakepapirkledd langpanne ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles i forma før glasuren has på.
200g smør
ca 6 dl Sukrin-melis
litt vaniljeessens/ekstrakt (som erstatning for 3 ts vaniljesukker)
2 ss kakao
4 ss sterk kaffe
Bland alle ingrediensene i en kjele, og la det få et oppkok. Helles varm over kaka. Avkjøles.
Sukrin-melis fås kjøpt i dagligvarebutikker med godt utvalg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar