lørdag 21. september 2013

Sjokoladekake med oreofyll og smilkrem

Her har jeg laget en sjokoladekake fylt med oreo-krem, og til slutt hatt på smil-krem som topping. Synes dette er en god kombinasjon som jeg har laget flere ganger, men ikke lagt ut oppskrift på samlet.

Sjokoladekake i hjerteform (evt rund form 24 cm)
225 g smør
400 g sukker
4 egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
6 ss kakao
3,5 dl kefir

Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt sammen.

Stekes ved 175 grader i hjerteform eller rund form på 24 cm i ca 60 minutter. Husk å spraye hjerteforma med formfett og drysse den med mel før kakedeigen has i. Avkjøles i forma. Kan gjerne bakes på forhånd og fryses ned, den blir ikke tørr.

Oreokrem:
150 g mykt smør
400 g melis
2 ts vaniljesukker
200 g Philadelphia
2 ss melk
2 pk Oreo-kjeks, hakket i småbiter

Pisk sammen smør, ost, vaniljesukker og melis til en jevn krem. Ha i melka. Bland godt så den blir luftig. Rør inn kjeksbitene. Kremen er nå klar til bruk. 
 
Smilkrem:
7,5 dl kremfløte
4 ruller Smil-sjokolade

Varm opp fløten til den nærmer seg kokepunktet (må ikke koke). Ha i sjokoladen, og rør til alt er smeltet. Settes i kjøleskapet noen timer, eller natten over.

Pisk den avkjølte sjokoladefløten til krem, og den er klar til bruk.

Kaka deles i tre lag. Ha oreo-krem mellom begge lagene. Smør et tynt lag med smil-krem rundt kaka, og pynt deretter med valgfri sprøytetip på toppen og rundt kanten på kaka for å få på all smil-kremen. Jeg brukte tip 2D fra Wilton og sprøytet roser som pynt oppå kaka, og for å lage stjerner rundt kanten.


2 kommentarer:

  1. Hei eg har tekt å prøve meg med å bake din oppskrift på sjokolade kake men det stå ikke hvor i ovnen skal det steikes i midten eller nedesrte i ovnen ...Takk for svaret

    SvarSlett