Dette er en gluten- og melkefri iskake som vi hadde i Sofies bursdag for noen dager siden. Selv om den er basert på soya-fløte, smakte den som om den skulle vært laget på vanlig kremfløte.
Ingrediensene er kjøpt på Coop OBS, der har de et godt utvalg av allergivennlig mat. Både kjeks, sjokolade og fløte er uten gluten og melk.Oppskriften jeg brukte til denne iskaka, er den jeg ofte bruker. Måtte bare gjøre litt små justeringer:
Bunn:
ca 100 g finknust
Chocolate Chip Cookies
Kle sidene av en
springform med overhead-plast. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av
springformen.
Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 boks soyafløte (250 ml)
sjokoladedråper
Piano bringebærsaus
Pisk eggeplommer og
sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du soyafløten til krem. Bland
deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i sjokoladedråpene. Spar litt sjokolade til
pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, dryss deretter over litt sjokolade som pynt. Jeg helte også litt bringebærsaus over i tynn stråle for litt ekstra smak. Settes i
fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før
servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar