Hjemmelaget iskake med NonStop var det jeg fant i fryseren min da jeg ryddet plass til noen brød. Den er kjapp å lage - og kjapp å spise... Bildet er tatt når den nesten er smeltet ved servering, synes det er da den smaker best.
Har i tidligere innlegg laget Daim-iskake og Karamell-iskake, og det er egentlig samme oppskrift jeg her bruker, jeg bare tilsetter ulike ting i isen. Er bare å bruke fantasien. Sikkert godt med litt peanøtter, eller litt friske bær også i isen.
Går også fint å lage denne iskaken på en marengsbunn, eller en mandelbunn.
Bunn:
ca 100 g finknust
kjeks (Bixit, Digestive, Gjende eller annet ønskelig kjeks)
Kle sidene av en
springform med overhead-plast. Lurt å "lime" plasten fast til sidene ved å
sprøye med litt formfett. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av
springformen.
Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
3 dl
kremfløte
1 pose NonStop
Pisk eggeplommer og
sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du kremfløten til krem. Bland
deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i NonStop. Spar litt
NonStop til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste
kjeksmassen, og settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren
ca 30 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar