Da var det Lucia igjen, og da blir det lussekatter! Brukte samme oppskrift som ifjor.
Denne oppskriften gir 30-40 saftige og myke
lussekatter
200 g smør
7 dl melk
50 g gjær
1-2 g safran
2dl sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 kg hvetemel
Egg til pensling
Rosiner til pynt
200 g smør
7 dl melk
50 g gjær
1-2 g safran
2dl sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 kg hvetemel
Egg til pensling
Rosiner til pynt
Smelt smør, ha i
melk og safran til det får ca 37 grader. Bland alt det tørre, ha i væsken og
arbeid deigen sammen til en glatt deig. Heves.
Del deigen i 30-40 biter,
og form til ønskelige figurer. Etterhev. Pensle med egg og pynt med rosiner før
steking.
Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter
Avkjøles på rist.
Egner seg godt til frysing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar