Når jeg ser over julebaksten min, er det ingenting som ikke inneholder sjokolade - bortsett fra ungenes pepperkaker. Er vel sjokoholiker, så hva passer vel da bedre enn en delfiakake med masse sjokolade oppi?
1 pk delfiafett
250 g mørk kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2-3 ss sukker
2 egg
1/2 pakke PER-kjeks
marsipan
geletopper
Smelt delfiafettet. Avkjøl litt. Smelt sjokolade og kaffe i en annen kjele, mens du pisker eggedosis av egg og sukker. Bland sjokolademassen i eggedosisen, og pisk deretter inn delfiafettet (hell i med tynn stråle). Legg sjokolademassen lagvis i brødform med kjeks, geletopper og marsipanpølser. Kaka settes i kjøleskapet for å stivne.
Jeg brukte en silikon-brødform, som bare kunne "vrenges" av kaka, det var egentlig veldig greit. Går også fint å bruke vanlig brødform, men den må da kles med aluminiumsfolie eller plastfolie. Som du ser på bildet, var forma mi litt smal siden jeg puttet oppi både marsipan og geletopper i sidene. Kjeksa ble derfor litt skjevt lagt oppi, og da blir jo ikke resultatet så fint - selv om smaken blir den samme.
Kaka kan fint fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar