Til roser kjevles sukkerpastaen til ca 2-3 mm tykkelse. Stikk ut med roseutstikkeren, og bruk "ballverktøyet" for å tynne ut kantene. Start med å rulle et av bladene sammen til midt i rosen, og legg deretter ett og ett blad utenpå hverandre. Pleier å stikke ut to deler til hver rose, det vil si at hver rose får 10 blader. Avslutt med å klemme rosen fast sammen nederst, og skjær den rett av i bunnen så den står stødig. Dessverre har jeg ikke bilder av hvordan rosen settes sammen, ble for vanskelig å håndtere et speilreflekskamera med fokusering og zooming med en hånd...
Har to utstikkere her i forskjellige størrelser, som selvfølgelig gir forskjellig størrelse på rosene.
Bladene er veldig kjappe å lage. Her kjevles også pastaen ut til 2-3 mm tykkelse. Bruk utstikkeren og stikk i vei. Her blir bladene preget og får mer liv med en gang. Legg de i litt bøy hvis de skal tørkes, blir penere enn om de ligger helt flatt på ei kake. Utstikkersettet fås i tre størrelser, og fås i de fleste nettbutikker som selger kakeutstyr.
Hei! Dette var en interessant side:) Kan man bruke vanlig stekeovn til Marsmellowsfondant? og har du oppskrift på hva som egner seg best til å skrive på kaken? Spent på svar. Hilsen Ellen
SvarSlettAldri prøvd med stekeovn, er redd det bare blir stekeskorper og ingen myk og "flytende" marsmallows. Men har hørt det går å bruke vanlig gryte på komfyren (ikke prøvd selv)
SvarSlettTil skrift på kaker bruker jeg utstikkersett, og stikker ut i fondant, marsipan, sukkerpasta etc. Kan også bruke melis og eggehvite. Ha eggehvite i mixmasteren, og spe på med melis til fyldig konsistens som ikke flyter utover. Sprøytes på med sprøytepose og feks rund tip nr 3 fra Wilton. Husk at en eggehvite er mye væske til melis, så ta bare litt om gangen hvis du kun skal ha til litt bokstaver.