søndag 29. januar 2012
Banan- og sjokolademuffins med stekt kremostglasur
Kjøpte en dag disse søte muffinsformene, og bakpå pakka stod det oppskrift på banan- og sjokolademuffins med stekt kremostglasur. De måtte jo bare testes nå...
Bunndeig:
2 store bananer
ca 3/4 dl nøytral olje
190 g hvetemel
190 g sukker
25 g kakao
1 ts natron
Mos bananene godt sammen med oljen. Bland i det tørre til en jevn deig. Tilsett litt mer olje hvis den virker for tykk.
Toppdeig:
100 g kokesjokolade
200 g Tine kremost naturell
70 g sukker
1 egg
Grovhakk sjokoladen, og bland i resten av ingrediensene til en jevn masse.
Ha bunndeigen i muffinsformer til de er halvfulle, og fordel toppdeigen oppå. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter.
Denne oppskriften holder til ca 16 muffins. Viktig å bruke muffinsbrett med papirformer oppi til disse muffinsene, siden de ellers vil ha vanskelig for å beholde fasongen siden deigen er så "tung".
Synes muffinsene ble saftige og gode, med en litt kraftig banansmak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar