torsdag 28. juli 2011

Kjært barn har mange navn


Melkekake, hvetekake, julekake, julebrød...for meg heter det kveitestomp.

Er vokst opp med den type bakst, men aldri laget det selv - ikke før idag. Oppskriften var en telefon unna, og ingrediensene er jo stort sett det alle har i skapet, så da ble det kveitestomp som strandmat på oss i dag.

Disse kakene ble ofte laget i bakerovn tidligere, men går også utmerket å lage i vanlig stekeovn.

Denne oppskriften gir 6 stk
1 liter melk
2 kopper sukker
150 g smør
1 pk rosiner
-Disse ingrediensene kokes opp og avkjøles til 37 grader.
2 sammenpiskede egg
2 pk gjær
1,5 kg hvetemel
-Blandes i væsken

La deigen heve i 1 time. Del deigen i 6, og rull ut til store runde kaker. Det er plass til tre kaker på ett stekebrett. Etterhev i 40 minutter og pensle med egg. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter.

Smaker godt som de er, men enda bedre med et lag smør og enten litt sukker, ost eller syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar